Ar vota electoratul USL un candidat care a schimbat cinci neveste?

El, Emil, cel care, din sustinator al caii euroatlantice, a devenit, mai nou, un abulic pensionar ratacit in meandrele concretului pe drumul catre nicaieri. Insa vedeta incontestabila a saptamanii, a lunii, a anului si a deceniilor post-revolutionare ramane ACEST Calin Popescu Tariceanu.

Alta era situatia daca vorbeam despre ACEL Calin Popescu Tariceanu. Si el era o gogoasa umpluta cu multa imagine falsa, dar era totusi un ACEL. ACESTA e o copie contrafacuta, ratata si abuziva a ACELUIA.

Cele doua televiziuni de propaganda ale regimului Ponta se chinuie sa-l mentina in viata publica pe mortul de politician plecat spre groapa. Cea mai mare porcarie care siluieste de cateva zile jurnalismul cumsecade este inocularea ideii ca Calin (cacofonia e justa!) este deja proprietar de partid! Toate instrumentele mediatice aflate in solda USD (in capcana carora au cazut si jurnalisti de la presa de opozitie) vorbesc despre “Partidul Reformator Liberal”! Oameni buni, ce partid!? Aveti halucinatii? Nu exista niciun partid cu acest nume. Exista un nume, care nu e un partid. Ca atare, pentru a nu jigni inteligenta bazala a acestui popor bun la suflet si la vot, rogu-va, fiti corecti! Iata citeva formule care v-ar putea ajuta: “Calin P.T., initiatorul unui vis indepartat”, “CPT, cel care vrea sa infiinteze un partid”, “CPT, cel care pretinde ca poate infiinta un partid”, etc. etc.

Si o ultima chestiune despre CTP,  omul celor cinci sotii pierdute pe drumul tranzitiei catre extazul absolut. Nu am nimic cu doamnele, Doamne-fereste! Discutam aici de instabilitatea unui om. Si nu e vorba doar de hormoni, ci chiar de politica. Demisia din PNL nu este primul divort politic al acestui personaj spoit liberal. S-a mai intamplat si in anii ’90, dar a trecut multa vreme, lumea prefera uitarea. Si atunci, in cardasie cu alti afaceristi care simteau mirosul prazii averilor de la stat, Tariceanu a rupt o felie din PNL pentru a forma PNL-Aripa Tanara.

Apoi, s-a certat si cu noii sai colegi si-a mai nascut o aripa excrecenta pe trupul nevinovat al tinerei formatiuni: Noul Partid Liberal (NPL). A dat chix si cu asta. Dupa care, ca si alaltaieri, cand i-a cazut in genunchi lui Victor Ponta, s-a milogit de Mircea Ionescu Quintus sa-l primeasca inapoi in PNL. Si acum, iata-l tradand din nou, ca un dublu spion fara scrupule plecat in cautarea paradisurilor fiscale ale puterii, indiferent ce doctrina sau nume de partid ar purta ele.

Este ultimul cuvant, ma rog, ultimele, pe care le-as mai rosti despre acest domn reintrat in centrul atentiei dupa o iesire urata si deplorabila din scena politica.

Nu-l plangem, are destui bani in saltelele cu ajutorul carora si-a ademenit consoartele pana intr-acolo incat sa le piarda si numarul. Sigur va avea o usa deschisa in platourile TV ocupate cu ura, cu manipularea si minciuna, acolo unde se simte ca pestele in apa tovarasul Ponta. Sigur, nu-i va lipsi nimic in afara de onoare. Raman totusi in ceata cateva chestiuni la care nimeni n-a gasit raspuns. De ce a devenit Calin Popescu Tariceanu un profesionist al divortului? Atat in viata conjugala, cat si in politica. Care sa fie pasiunea ascunsa a unei astfel de instabilitati intre parteneri?

Incumba ea vreun secret aparte? Sau este doar rodul unei trasaturi de caracter pe care populatia feminina si populatia votanta a acestei tari nu au descoperit-o inca? Iar, la final, o intrebare pentru electoratul USL: ar vota el un candidat la presedintia Romaniei care a schimbat cinci neveste si aproape tot atatea partide?

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news