Cum sa scapi de oamenii negativi din viata ta

Oamenii negativi pot fi daunatori starii tale de spirit si stimei de sine. Poti evita sa fii afectat de oameni negativi din viata ta, identificandu-i mai intai si apoi luand masuri pentru a crea distanta si spatiu intre tine si ei.

Daca nu stii cum sa scapi de persoanele negative din viata ta, citeste aici

Limiteaza sau intrerupe comunicarea cu persoanele negative

Incepe prin a-ti restrange contactul cu persoanele negative din viata ta. Desi poate nu doresti sa-i elimini din viata ta, ar trebui sa faci un efort constient pentru a petrece mai putin timp cu ei. Acest lucru ar putea insemna sa astepti o zi sau doua pentru a raspunde la mesajele text sau e-mailuri sau sa nu le trimite imediat un raspuns. Daca creezi spatiu, poti informa persoana ca nu esti disponibil in orice moment si ca ai nevoie de spatiu.

Creeaza-ti timp, departe de oamenii negativi

Uneori, ajungi intr-o situatie in care esti fortat sa lucrezi indeaproape sau sa interactionezi zilnic cu o persoana negativa, cum ar fi un membru al familiei sau un coleg de munca. Pentru a contracara negativitatea lor, ar trebui sa incerci sa-ti faci ceva timp pentru tine sau ,,timpul meu”. Acest lucru ar putea insemna o parte a zilei in care limitezi sau opresti comunicarea cu persoana toxica oprind telefonul sau neverificandu-ti e-mailul. De asemenea, poti informa persoana ca limitezi contactul cu aceasta pentru a-ti acorda un timp singur, unde te poti concentra asupra prioritatilor si obiectivelor tale.

Confrunta persoanele negative cu pozitivitate

Poti intalni, de asemenea, oameni negativi in fiecare zi, de la cineva care tipa ceva nepoliticos la magazinul alimentar pana la un cunoscut care se supara dintr-un motiv mic, aparent nesemnificativ. Raspunde acestor persoane cu pozitivitate, mai degraba decat cu negativitate. Acest lucru te va face sa te obisnuiesti sa te concentrezi asupra pozitivului intr-o situatie si sa lucrezi activ impotriva influentelor negative.

Cauta mai multi prieteni si cunoscuti pozitivi

Poate doresti sa cauti in mod activ prieteni si cunoscuti care par sa imbratiseze pozitivitatea si sa evite negativitatea. A fi in preajma persoanelor pozitive te va ajuta doar sa pastrezi o atitudine pozitiva si sa scapi de orice negativitate din viata ta. S-ar putea sa cauti mai multi prieteni pozitivi la serviciu sau la scoala. Iar daca vrei sa-ti gasesti o partenera care te va ajuta sa faci fata negativitatii din viata ta, pe E-cs.ro, poti gasi partenera perfecta pentru tine. Tot ce trebuie sa faci e sa creezi cont pe site-ul de intalniri, si sa cauti femeia care iti va imbunatati viata.

Gandeste-te la oameni care iti absorb tot timpul si energia

Multi oameni negativi au tendinta de a-ti absorbi energia si timpul, considerand ca nevoile lor sunt mai importante. Desi este important sa impartasesti si sa asculti experientele tuturor, trebuie sa fii atent cu cine impartasesti. Ar trebui sa simti ca ai suficient spatiu in relatie pentru propriul timp si nevoile tale. In caz contrar, relatie pe care o ai cu persoana ar putea fi toxica.

Retine oamenii care se enerveaza des pe tine

Oamenii negativi tind, de asemenea, sa fie impulsivi si se pot enerva sau supara pe tine des. S-ar putea sa te gasesti mereu nevoit sa-ti aperi actiunile si deciziile fata de persoana. De asemenea, poate fi necesar sa incerci adesea sa linistesti persoana sau sa ii spui sa nu-si scoata furia asupra ta. Furia persoanei negative se poate simti nerezonabila sau irationala. S-ar putea sa treaca peste cele mai mici probleme si sa-si scoata furia asupra ta. S-ar putea sa te regasesti intotdeauna in defensiva in jurul persoanei si sa te lupti sa o linistesti in mod consecvent.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news