Cum sa-i ceri iubitei sa nu mai vorbeasca cu un barbat

Este normal sa ai frustrari si nesigurante intr-o relatie. Daca prietena ta vorbeste cu cineva de care nu-ti place sau nu ai incredere, s-ar putea sa fii inclinat sa ii ceri sa se opreasca. Asigura-te ca ai un motiv intemeiat pentru a face aceasta cerere dincolo de simpla gelozie. Cere intr-o maniera calma si respectuoasa fara a declansa o cearta. Fii mereu dispus sa faci compromisuri. Este posibil ca iubita ta sa nu raspunda bine la solicitarea ta.

Daca te simti gelos pe conversatia iubitei cu un alt barbat si vrei sa-i ceri sa nu o mai faca, dar fara sa o superi, citeste mai jos

Explica-ti sentimentele cu declaratii ,,Eu”

Deoarece aceasta este o situatie delicata, formularea lucrurilor folosind declaratii ,,Eu” poate ajuta la reducerea tensiunii pe masura ce te concentrezi asupra sentimentelor. Incepe cu ,,Simt …” si mentioneaza sentimentul. Apoi, explica comportamentul care a condus la acel sentiment si de ce te simti asa cum faci. Nu veni si nu spune ceva de genul: ,,Este dureros ca esti atat de cocheta cu fostul tau si ma face nesigur”. Acest lucru poate suna ostil.

Fii direct

Dupa ce ti-ai explicat sentimentele, fii direct si de fapt despre ceea ce vrei. Aminteste-ti, nu exista nicio garantie ca va fi receptiva. Probabil este mai bine sa-i ceri sa reduca contactul sau sa reduca interactiunile decat sa ceri sa nu vorbeasca deloc cu el. Spune ceva de genul: ,,M-as simti mai confortabil daca voi doi nu ati vorbi la fel de mult sau daca ati atenua o parte din afectiunea fizica, mai ales in prezenta mea”. Nu aduce vorba despre infidelitate sau nu spune ca tu nu iesi cu femei care ei nu-i plac cum ar fi dame de companie.

Da-i sansa sa vorbeasca

Sa ii ceri iubitei sa-si schimbe relatia cu cineva este un subiect foarte sensibil. Este important ca iubita ta sa aiba sansa sa impartaseasca ce simte, deoarece este inca decizia ei. Dupa ce spui tu ce ai avut de spus, las-o sa raspunda fara a o intrerupe. Ofera indicii nonverbale pentru a arata ca asculti, cum ar fi mentinerea contactului vizual si incuviintarea ocazionala. De asemenea, te poate ajuta sa parafrazezi ceea ce a spus ea pentru a te asigura ca intelegi. De exemplu, spune: ,,Deci, simt ca relatia este inca importanta, deoarece voi doi ati fost prieteni inainte sa va intalniti.

Ramai in prezent

Vorbeste despre o situatie care se produce chiar acum. Nu discuta despre trecut sau alte probleme, asa ca nu aduce aceste lucruri in evidenta. Acest lucru va face probabil ca iubita ta sa se simta judecata si sa devina defensiva. Daca ea nu te ataca cu trecutul tau si ca ai iesit cu multe fete frumoase din Timisoara de pe matrimoniale, nici nu nu-i aminti de trecutul ei. Vorbeste despre problema actuala, si pe langa asta, chiar daca ea nu-ti cere povestete-i tu depsre site-ul de matrimoniale si escorte pe care l-ai folosit. Daca ii explici ca e un site foarte avantajos pentru cei singuri si cu multa lume frumoasa, va intelege mai bine trecutul tau.

Fii dispus sa faci compromisuri

Este foarte putin probabil ca iubita ta sa fie de acord sa nu mai vorbeasca cu cineva, deoarece in acest lucru ii ceri sa rupa legaturi cu altcineva si acest lucru poate fi un lucru important de intrebat. Prin urmare, trebuie sa fii dispus sa faci compromisuri. Gaseste o solutie in care amandoi obtineti ceea ce doriti intr-o oarecare masura. De exemplu, ai putea fi de acord sa-ti lasi iubitei sa ramana prieteni cu fostul ei. Ar putea fi de acord sa stabileasca limite mai ferme si sa fie mai putin afectuoasa din punct de vedere fizic cu el. Aceasta ar putea fi o situatie de castig-castig pentru amandoi!

Asigura-te ca esti corect

Daca iti face griji ca prietena ta vorbeste cu un barbat pentru ca iti da emotii negative, este potrivit sa-i spui asta. Cu toate acestea, daca pur si simplu esti gelos, nu este intotdeauna o idee buna sa ii ceri prietenei sa stea departe de un barbat. Acest lucru se poate intoarce cu usurinta importiva ta. Daca te simti gelos, priveste situatia dintr-o perspectiva rationala. Prietena ta va fi cu adevarat receptiva la tine rugand-o sa nu vorbeasca cu un tip pur si simplu pentru ca esti nesigur? Probabil ca nu. Gandeste-te daca gelozia ta este chiar legata de barbat sau daca face parte dintr-o problema mai mare.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news