Proiect DIY: coroana simpla de Craciun de inspiratie nordica

Aceasta coroana decorata cu crengi de brad si bile de lemn va oferi casei tale o nota de Craciun foarte originala. Rupeti-va de aspectul traditional si lansati-va intr-o versiune mai moderna a stilului nordic si simplu. Folosind o cantitate minima de material si tonuri naturale vei obtine o piesa sobra, dar potrivita pentru Craciun.

Materiale:

  • ramuri verzi de molid
  • Un cerc de coroana metalic rotund; Puteti folosi si un cadru de broderie din lemn. Ar trebui sa aiba aproximativ 30 cm in diametru.
  • 9 bile din lemn natural cu gauri de diferite dimensiuni. Am folosit 25, 35 si 45 mm.
  • Snur de nailon sau sarma florala
  • Decoratiuni suspendate, in acest caz am optat pentru bile de sticla transparenta
  • Ac de cusut
  • cordon negru
  • Cartulina de color crema

Daca taiati ramuri din gradina proprie sau de pe camp, asigurati-va ca le adunati dupa primul inghet pentru ca atunci acele de molid vor ramane in stare buna mai mult timp. Alte alternative foarte decorative sunt crengile de eucalipt sau vasc.

 Atasati ramurile la baza coroanei. Mergeti aranjati-le pe cerc, unul cate unul, formand un semicerc. Pentru a le fi mai usor sa le legati de cerc mai tarziu, le puteti atasa unul de celalalt mai intai cu o penseta. Taiati putin capetele celor mai lungi ramuri si ascundeti-le in spatele coroanei. La final, fixeaza ramurile putin cate putin de coroana cu firul de nailon.

Completati orice goluri dintre ramuri cu mai mult brad pentru a da coroanei tale un aspect mai armonios. Pur si simplu impleteste ramurile mai mici atasandu-le cu fir de cele mai mari sau de inelul metalic in sine.

 Asezati bilele de lemn. Cu acest pas vei da coroanei o nota nordica, deoarece lemnul este unul dintre cele mai folosite materiale in acest stil. Cu snurul, ‘coase’ bilele ca un nasture la crengile de brad. Treceti banda prin orificiul bilutelor, trecand de mai multe ori prin ramuri, astfel incat acestea sa fie bine fixate si, in final, faceti un finisaj pe spate. Asigurati-va ca cele mai mari bile sunt in centrul coroanei si gaurile sa nu se arate prea mult. Ai deja terminat semicercul coroanei tale.

Adaugati bilele de cristal. Puteti folosi capetele ramase ale cordonului cu care ati unit bilele de lemn pentru a agata cateva decoratiuni. In acest caz am folosit bile de cristal. Faceti nodul final in spate.

Scrieti un mesaj de Craciun. Taiati o bucata de carton de aproximativ 2,5 x 21 cm. Scrieti pe el cu litere frumoase „Craciun fericit” – aici il vedem in engleza. Ceva atat de simplu si facut manual va adauga o nota mai personala coroanei tale.

La final, uniti capetele panglicii de pe ambele parti ale coroanei la spate, astfel incat acestea sa nu se arate.

Indoiti cele trei bucati de snur in jumatate si legati-le pe toate impreuna de inel cu un simplu nod de lac. Odata facut acest lucru vei avea sase snururi de aceeasi lungime: aproximativ 50 cm. Impartiti-le doua cate doua si faceti o impletitura cu ele. Completati-l cu un nod cand ati terminat. Acest lucru va va ajuta sa atarnati coroana in siguranta. In cele din urma, scoateti impletitura din cerc, desfacand nodul de lac.

Cu impletitura in sine, faceti din nou un alt nod de lac ca cel vazut in imagine. In acest fel coroana va fi puternic legata.

Si acum ai coroana pregatita pentru a decora orice colt al casei, atat in ​​interior, cat si in exterior. Vezi cat de bine arata pe un perete alb.  

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news