Ce culori aduc armonia in casa ta

Te-ai gandit sa-ti redecorezi casa sau s-o zugravesti? Exista cateva reguli in feng shui care te-ar putea ajuta sa decizi ce culoare sa alegi pentru fiecare incapere

Toate culorile sunt fie yin, fie yang. Pentru a trai intr-un mediu echilibrat, ideal este sa folosim culorile in proportii egale. Astfel, e bine sa stii ca rosu, portocaliu, galben, negru sunt yang, iar verde, albastru si alb sunt yin. In cazul violetului, daca predomina rosul este yang, iar daca predomina albastrul este yin.

Rosul, este culoarea puterii. In casa trebuie folosit in incaperile in care se desfasoara activitati si lucruri palpitante. Utilizeaza-l pentru o camera de refacere sau locul unde faci gimnastica, dar nu in dormitor fiindca poate provoca insomnie.

Portocaliul (amestec de rosu cu galben) este asociat cu notiuni cum ar fi aspiratie, sociabilitate. Exprima exaltare si energie, fiind mai degraba placut decat pasional. Este si un stimulent mental, deci poti sa-l folosesti in incaperea in care oamenii se intalnesc, vorbesc sau studiaza. Daca insa in aceeasi camera se si doarme, fii prudent in folosirea acestei culori.

Galbenul, asociat cu posesia, intelepciunea si optimismul, este vesel, stimulator si activeaza mentalul. Folosit in zugraveala, poate da viata celor mai intunecate camere. In China antica, galbenul era considerat culoarea rasului deoarece ridica moralul si inveseleste. Se poate folosi si in camerele de studiu sau in locurile unde se desfasoara activitati creative. Totusi, nu folosi prea mult galben pentru ca poate provoca dureri de cap.

Verdele este culoarea naturii, asimilat cu pace, temperare si un nou inceput. Ofera sentimente de armonie si liniste, vindeca si linisteste sufletul (personalul care lucreaza in blocul operator al spitalelor are uniforme verzi), elimina tensiunile si anxietatile. In China, verdele este considerat culoarea pacii si a vietii lungi. Se potriveste incaperilor in care doresti sa te relaxezi si sa dormi.

Albastrul degaja optimism si siguranta. In China antica, simboliza binecuvantarea de la dumnezeire. Asociat cu gandirea, statornicia si adevarul, albastrul este calm, introspectiv si responsabil. Poate fi o buna alegere pentru o camera in care vrei sa meditezi. Culoarea indigo adauga spiritualitate si intuitie. Diferite tonuri de albastru se potrivesc si in camera de baie si de toaleta, albastrul fiind asociat cu elementul apa.

Violetul (energia lui rosu in combinatie cu cea de albastru) este odihnitor, sustine creativitatea, idealismul si misticismul (episcopii poarta robe purpurii deoarece violetul are o puternica legatura cu partea spirituala a vietii). Nu este o alegere buna pentru incaperile in care vrei sa te reculegi, dar poate fi folosit in camerele in care se cere concentrare.

Auriul este asociat cu demnitatea, onorul si faima. Este pozitiv si optimist, la fel ca si galbenul, dar are mai multa distinctie. In Est este combinat cu rosu, pentru noroc si bunastare.

Albul inseamna puritate si stralucire. De fapt este o nonculoare, este absenta culorii. Folosit in incapere, atrage energiile pozitive, da luminozitate si pune in valoare detaliul. Albul semnifica o minte fara griji.

Negru este culoarea noptii. In feng shui, se asociaza cu banii, si poate fi deci o culoare pozitiva. Daca asta iti trebuie, atunci foloseste-l in sufragerie, hol si poate in baie, dar nu mult, ci din loc in loc, spre a avea impact maxim.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news