Bicicleta nefurata – posibilitate sau utopie?

In ultima perioada, aproape ca nu mai trece zi fara sa aflu ca s-a mai furat o bicicleta a unui prieten sau a unui cunoscut. De pe strada, de pe scara blocului, din rastel, de langa tine cand stai la coada la covrigi…

Zilele trecute un prieten imi povestea cum i s-a furat bicicleta pe care si-o luase de cateva zile de pe scara blocului, unde era legata si paralegata cu 2 antifurturi si unde a stat intre ora 3 si ora 5 dupa masa. “Nu o lasam niciodata acolo, o bagam mereu in casa, dar de data asta stiam ca plec din nou cu ea, si am lasat-o acolo. M-am gandit inclusiv ca ora e destul de nepotrivita pentru un furt clasic”, mi-a spus. Finalul povestii e, bineinteles, ca a iesit si n-a mai gasit-o.

Astazi primul lucru pe care l-am vazut de dimineata pe Facebook a fost statusul unei prietene: “Mi s-a furat bicicleta”. I s-a furat din bloc. Comment la status: “Not again”. Alt comment: “bai eu nu va inteleg, piste n-aveti, de murit puteti muri in trafic, de furat vi se fura biciletele, ce cautati in tara asta? nu vedeti ca nu e pentru voi”.

Pe de o parte, experienta celor 3 biciclete care mi s-au furat si mie pana acum, corelata cu experienta tuturor bicicletelor furate care au trecut pana acum prin Portocala ma face sa ma rascol: stiti ca se fura, de ce nu le tineti cu voi in pat?

Pe de alta parte, tocmai m-am mutat intr-o garsoniera. Bicicleta mea a stat doua saptamani legata in fata usii de la intrare inainte sa reusesc sa ii fac loc in casa. Din fericire a scapat cu viata, dar what were the odds????

Cine e de vina? Tara, noi, ei?

In acest moment, de vreo 3 sau 4 zile, la mine la bloc – prin zona Unirii – e parcata o bicicleta roz-siclam-fucsia. E acolo tot timpul. E frumoasa si lucioasa si are cos. E legata cu un lant bun, nu ar fi usor de furat. Dar in fiecare dimineata ma astept sa vad doar lantul taiat pe marginea bordurii. Brings back bad memories, vezi foto de sus si poveste.

In schimb, in locul de unde mi s-a furat acum ceva ani sau epoci b’twin-ul, am tinut luni de zile o bicicleta ponosita si aparent foarte proasta, ruginita si murdara. A stat acolo luni in sir, legata cu un antifurt pe care il putea taia oricine cu unghiera, si nu l-a furat nimeni. Sa fie asta solutia la ne-furarea bicicletei?

Este oare posibil sa iti cumperi o bicicleta pe care sa nu ti-o mai fure nimeni? Daca da, care e secretul?

Pana la urma care e atitudinea cea mai buna? Wise me up people. I ache.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news