Arestarea baronilor. De ce castiga Victor Ponta

Multi se intreaba de ce asa tarziu. Sigur, unii, stim bine cine, o vor tine langa iarasi cu “justitia basista”. Gargara pentru fraieri, care inca prinde la prostime, dar sa nu pierdem timpul cu asta…

Era o chestiune de timp. Procurorii, serviciile, magistratii, institutiile, in general, au fost tinute pana in 2004 sub control politic. Nu sa execute o comanda politica, asa cum ii imputa voiculestii lui Basescu, ci sa nu faca nimic. O sa amintesc de o mie de ori de exemplul DNA-ului din vremea lui Nastase (se numea PNA), care asuda nevoie mare sa prinda nasii de tren si sa-i prinda in flagrant pe hotii de gaini. Ei bine, din 2004 in incoace, odata cu prabusirea regimului Nastase, au urmat schimbari, primeniri, reguli si investitii in constiinte. Paradoxal, si Nastase a avut “meritul” lui, in sensul ca a creat “cadrul legal” pentru ce urma sa vina. Pe scurt, a existat un proiect national. Da, relansarea justitiei a fost rezultatul unui proiect national, ca tot plange masa romaneasca dupa proiecte nationale.

Numai ca procesul nu putea da rezultate peste noapte. Sa aduci in sistem oameni curajosi, sa elimini loazele, hotii, tradatorii si infiltratii mafiei nu era lucru usor. Era nevoie de ani. De reguli, de tinerea carmei, de spate UE si SUA, de bani, de incredere. Au fost multe obstacole, dar, la final, a inceput sa dea roade. Fara indoiala ca saltarea unor mahari precum Nicusor Constantinescu, Nicolescu (Arges) sau Cosma (Prahova) nu era posibila daca Romania nu intra in UE si in NATO. Despre merite, am vorbit si vom mai vorbi. Nu e cazul acum. Azi, e ora bilantului.

Dar si a coincidentelor nefericite. Sau, de ce nu, fericite, depinde din ce unghi privim. Pentru ca toate aceste operatiuni de asanare a societatii romanesti si a mediului nostru politic se petrec, culmea, cu PSD la putere! Nu a fost la fel in vremea altui guvern PSD – Nastase -, dar iata ca e cazul lui Victor Ponta.

Caderea baronilor ce pareau intangibili e posibila gratie DNA-ului care e lasat sa-si faca treaba. Sefa DNA a fost numita la propunerea lui Ponta. Bun, putem intra intr-o lunga dezbatere daca are vreun merit premierul sau a fost constrans pur si simplu de situatie sa lase justitia libera. Important e ca toate capetele picate sunt adunate de pe jos de catre procurori, taman acum, in vremea unui guvern condus de un partid muma-coruptiei! Ori asta e un fapt, nu o banuiala. De-abia de aici incolo ne putem face de lucru cu interpretarile. Si nu neaparat noi, cat poporul pesedist.

De exemplu, o intrebare interesanta pentru toata lumea este daca Ponta are de castigat sau de pierdut din toata aceasta campanie anticoruptieIn mod normal, baronimea PSD ar trebui sa-l execute pe Victor Ponta instant. De ce? Pentru ca l-au facut presedinte de partid si prim-ministru cu scopul de a-i lasa sa fure si sa ingroape anchetele (ca pe vremea Rodicai Stanoiu&Adrian Nastase&Ion Iliescu), or ce le-a dat el la schimb? Arestari, anchete si mai dihai, conturi executate, averi urmarite si viitor tot mai nesigur. Repet, nu conteaza ca Ponta VREA sa se intample asa, conteaza ca SE INTAMPLA PE VREMEA LUI! Iar misiunea lui Ponta de la partid era tocmai sa nu se petreaca astfel de nenorociri pentru testele incoronate ale PSD.

Probabil ca exista in PSD un curent tot mai pronuntat impotriva lui Victor Viorel, exact din motivele enuntate mai sus. Dar, in acelasi timp, e complicat sa-l dai jos acum pe Ponta. Cine s-o faca? Geoana? Vrea sa fie presedinte, Ponta decide. Dragnea, baronul baronilor? Are dosar de furt de voturi la DNA si nimeni nu face echipa cu el, pentru ca ar face un pariu tare riscant. Alti baroni? Care? Oprisan? Sta sa cada si el. Nu prea are cine. E degringolada in PSD, de care nu are cine sa profite in afara de Victor Ponta. Decapitarea unui mahar de partid nu se poate face democratic. E nevoie de mase critice, iar pe terenul acesta fragil nu pot creste armate de viteji anti-Viorel. Dimpotriva, rasar hoarde de slugi fricoase si tare fidele. Mai mult, exista temerea ca el insusi ii tine in lesa cu amenintarea ca le poate trimite procurorii pe cap, ca atare, iata, un alt argument pentru destabilizarea “dusmanului intern”!

Realitatea e ca Ponta are de castigat din destructurarea baronatelor. Si in partid, si in afara lui. In ochii UE are acum motiv sa se impauneze lejer cu pledoaria: “Vedeti, m-ati acuzat ca apar mafia? Iata, tocmai eu o priponesc!”. Ce nu stim este ce va urma dupa mazilirea gastilor locale. Isi va pune Victor Viorel P. baronii lui, in locul celor aruncati dupa gratii? N-ar fi exclus. Mai ales ca se tot vorbeste de “primenire” in PSD. Daca vin lupii tineri la sefia baronatelor n-am facut mare brinza. De aceea, sa ne bucuram ca justitia traieste, dar cu masura. Doar timpul ne va lamuri. Deocamdata, ca ne place sau nu, Ponta culege multe roade dupa ce procurorii au inceput sa dea iama in coruptii PSD. Probabil ca aceste lovituri ale DNA ii vor slabi partidul, dar asta nu e o miza fatala. Opozitia-franjuri ii da multe motive de relaxare. Si, ca sa ne relaxam si noi putin, ar fi tare frumos sa-l vedem pe prim-ministru la Antena 3 sau acasa, la RTV, unde sa tune si sa fulgere cu “regimul Basescu”, “mai are o jumatate de an”, “scapam de el curand”, etc. Sincer, daca “scapam de regimul Basescu” in timp ce procurii umplu puscariile cu afaceristi de partid, zau daca ma deranjeaza ca nu mai e Basescu presedinte…

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news