Top 60 carti citate – Cele mai frumoase citate din carti

Orice lucru are valoare daca are in spate o poveste. Cartile sunt importante si reprezinta o comoara datorita povestilor care le-au consacrat. Fiecare carte aduce in scena o noua perspectiva, iar unele citate au ramas pe buzele cititorilor si a pasionatilor de lectura. 

In continuare vor fi prezentate cateva carti citate care sunt celebre printre pasionatii de lectura. Fiecare carte este ca o caramida care ne construieste personalitatea, iar pe buybooks.ro se regasesc o multitudine de carti citate online pe care trebuie sa le citesti cel putin o data in viata.

Cele mai frumoase 60 de carti citate

 1. „Ar fi inspaimantator sa crezi ca din tot acest cosmos armonios, desavarsit si egal cu sine, numai viata omului se petrece la intamplare, numai destinul lui nu are niciun sens.” (Nunta in cer de Mircea Eliade)
 2. „Pe omul apropiat il intelegi pe deplin doar atunci cand te desparti de el.” (Un cuib de nobili de I.S. Turgenev)
 3. „Cate binefaceri sunt pe lume care nu costa nimic si fiindca sunt atat de ieftine, nu le pretuieste nimeni.” (Scrisoare de dragoste de Mihail Drumes)
 4. „Poate ca toate mamele sunt asa. Par sa nu aiba nimic iesit din comun, pana intr-o zi cand se dovedesc a fi extraordinare.” (Fetele din Sanghai de Lisa See)
 5. „Dragostea e lupta dintre doua suflete si intre doua trupuri in care uneori nu e niciun invingator, alteori nu e niciun invins.” (Viata pe un peron de Octavian Paler)
 6. „Si daca in viata uneori necazurile se tin lant, Dumnezeu a lasat ca si cu fericirile sa se intample la fel.” (De la Erevan la Cabo da Roca de Viorel Patrascu)
 7. „Exista suflete in lumea asta care au darul de a afla bucuria pretutindeni si a o lasa in urma lor atunci cand pleaca.”  (Frederick Wm. Faber)
 8. „Inima are mai multe camarute decat un hotel de tarfe.” (Dragostea in vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez)
 9. „Daca vrei sa faci ceva in viata trebuie sa fii mai puternic decat frica.” (Translatorul de Daoud Hari)
 10. „In viata sunt lucruri carora nu trebuie sa le dai importanta decat daca schimba esentialul.” (Ca apa pentru ciocolata de Laura Esquivel)
 11. „De-ar fi pe negandite sa vrei sa gasesti neasemuitul, minunea nemaipomenita din povesti; unde ar fi sa o cauti?” (Moartea la Venetia de Thomas Mann)
 12. „Sentimentul de ordine in lume poate fi pus in pericol din cauza ca nu suntem niciodata cei care credem ca suntem.” (Fiica reginei de Saba de Jacki Lynden)
 13. „Pe Dumnezeu nu pot sa-l incapa cele noua colturi ale cerului si nici cele sapte ale pamantului, il incape insa inima omului.” (Zorba grecul de Nikos Kazantzakis)
 14. „Nu poti hrani privighetoarea cu povesti!” (Anna Karenina de Lev Tolstoi)
 15. „Exista doua feluri de suferinta de cea fizica si cea morala. Suferinta fizica o induri, pe cea morala ti-o alegi.” (Oscar si Tanti Roz de Eric Emmanuel Schmitt)
 16. „Sufletul unei fete este aidoma unui tablou mai larg decat cadrul.” (Hronicul si cantecul varstelor de Lucian Blaga)
 17. „Nimeni nu poate fi osandit de doua ori pentru aceeasi crima.” (Cititorul din pestera de Rui Zink)
 18. „Prin Iisus, omul e spalat de pacate, insa nu scutit pe pamant de ispasirea lor.” (Mama, te rog sa nu plangi de Constantin Popovici)
 19. „Lumea aceasta a amintirilor din copilarie, a vorbelor si a jocurilor pe care le nascoceam mi se va parea, mereu, dureros mai adevarata decat cealalta lume.”  (Antoine de Saint Exupery)
 20. „Cele mai placute lucruri din lume sunt gandurile placute; iar marea arta a vietii consta in a avea cat mai multe posibil.”  (Montaigne)
 21. „Trecerea de la destin la menire se face cand certitudinea unei fericite coincidente se transforma in banuiala unei cauzalitati ascunse.” (Despre limita de Gabriel Liiceanu)
 22. „Daca atunci cand chemi nimic nu raspunde, nu inseamna ca lumea e goala.” (Timpul trairii. Timpul marturisirii de Eugen Simion)
 23. „Nu e oare acesta cel mai bun fel de a invata? Ducand greselile pana la capat?” (Agonie si extaz de Irving Stone)
 24. „In zori copilul a plecat/ In vatra palpaie taciunii./ Drumet pripeag te-ajute cerul!/ Afara-i suierul furtunii.” (Balciul desertaciunilor de William Thackeray)
 25. „Trebuie sa vad vreo doua-trei omizi, daca vreau sa vad cum arata un fluture.” (Micul Print de Antoine de Saint Exupery)
 26. „Iti trebuie o pasiune mare, pana la imbecilitate pentru a putea iubi o singura femeie.” (Pe culmile disperarii de Emil Cioran)
 27. „Religiile sunt asemenea raurilor, toate se varsa in aceeasi mare.” (Cele patruzeci de legi ale iubirii de Elif Shafak)
 28. „Orasele sunt asa cum le-am simtit si dincolo de adevarul lor exista, poate, un adevar al nostru, de care am avut nevoie in ele.” (Caminante de Octavian Paler)
 29. „Unui om in accepti firea, nu i-o ierti.” (Arta conversatiei de Ileana Vulpescu)
 30. „Uneori atribuim diavolului anumite lucruri pe care nu le pricepem, fara sa ne gandim ca pot fi lucruri ale Domnului, pe care nu le intelegem.” (Despre dragoste si alti demoni de Gabriel Garcia Marquez)
 31. „Prietenia e lucrul cel mai greu de explicat. Nu este ceva ce se poate invata la scoala. Dar daca nu ai invatat ce inseamna prietenia, nu ai invatat nimic.”  (Muhammad Ali)
 32. „Suntem niste calatori, viata noastra e un drum lung de la pamant la cer.” (Bucuria vietii de Irving Stone)
 33. „Anumite lucruri sunt spuse nu pentru ca se vor auzite ci pentru ca e important sa fie rostite.” (Eseuri de indragostit de Alain de Botton)
 34. „Mi se pare ca singurul lucru care ne da posibilitatea sa privim fara dezgust aceasta lume in care traim este frumusetea pe care oamenii o creeaza cand si cand din haos.” (Valul pictat de W. Somerset Maugham)
 35. „Imi aleg prietenii dupa infatisarea lor, cunostintele dupa caracterul lor si dusmanii dupa inteligenta lor.” (Portretul lui Dorian Grey de Oscar Wilde)
 36. „Persoana care se multumeste cu bucurii marunte nu va atinge niciodata fericirea inalta.”  (Proverb tibetan)
 37. „Bucuria autentica se iveste atunci cand devenim constienti de conexiunea noastra cu tot ce ne inconjoara.”  (Paul Pearsall)
 38. „Pentru a cladi pacea, nu trebuie ca oamenii sa aiba un scop pentru care sa merite sa lupte ci ceva care sa-i faca sa merite sa nu mai lupte.” (Calea spre credinta de Regina Noor)
 39. „Nu este suficient ca doi oameni sa fie nefericiti separat pentru a fi fericiti impreuna.” (Clar de femeie de Romain Gary)
 40. „Dumnezeu a facut noptile, ca sa invaluie in ideal dragostea oamenilor.” (Fetele doamnei Rondeli de Guy de Maupassant)
 41. „In inima vietii exista o cutie cu ace de siguranta.” (Viata lui PI de Yann Martel)
 42. „Cele mai mari daruri pe care le puteti oferi copiilor sunt radacinile responsabilitatii si aripilor independentei.”  (Denis Waitley)
 43. „Un caine turbat care nu musca este un caine care va incepe sa se muste singur.” (In ghearele Camorei de Giuseppe Carisi)
 44. „Singurul lucru care nu poate fi statornicit prin legea majoritatii este constiinta omului.” (Sa ucizi o pasare cantatoare de Harper Lee)
 45. „Ce se petrece, de fapt, intr-o carte cat timp sta inchisa?” (Povestea fara sfarsit de Michael Ende)
 46. „Cand le scrii, lucrurile isi traiesc o a doua viata.” (Prin tara simturilor de Nedjma)
 47. „Ai copii, dar ai cu cine ti-ai fi dorit cel mai mult sa-i ai sau i-ai avut cu cine s-a putut sau chiar s-a nimerit? Cate lucruri s-ar lamuri din raspunsul sincer la aceasta intrebare.” (Arta conversatiei de Ileana Vulpescu)
 48. „O carte e un mesaj aruncat intr-o sticla in mare, cu speranta ca va ajunge la celalalt mal.” (Tara mea inventata de Isabel Allende)
 49. „Poruncile nu sunt decat farama cea mai marunta din fiinta lui Dumnezeu. Se prea poate sa implinesti intocmai poruncile si sa fii foarte departe de El.” (Narcis si Gura de Aur de Hermann Hesse)
 50. „Sunt aidoma melcilor care poarta, tainuita in labirintul lor, muzica marii.” (Elogiu mamei vitrege de Mario Vargas Llosa)
 51. „Daca aripile nu sunt elementul principal ce determina diferenta dintre un uliu si un aeroplan, cu atat mai putin sunt hotaratoare pentru a recunoaste ingerii.” (Incredibila si trista poveste a candidei Erendia si a buncii sale fara suflet de Gabriel Garcia Marquez)
 52. „Prietenia apropie fericirea si indeparteaza nefericirea, dublandu-ne bucuria si injumatatindu-ne grijile.”  (Marcus Tullius Cicero)
 53. „Nu e greu sa construiesti un drum drept pe o campie fara copaci.” (Ceai in Sahara de Paul Bowles)
 54. „Cel slab asteapta o sansa, pe cand cel puternic creeza sansa.” (Perla Chinei de Anchee Min)
 55. „Un copil devine adult atunci cand isi da seama ca are dreptul sa si greseasca si ca nu trebuie sa aiba intotdeauna dreptate.”  (Thomas Szasz)
 56. „Calea pentru inima unui barbat poate purta o femeie foarte departe de ea insasi.” (Cele patruzeci de legi ale iubirii de Elif Shafak)
 57. „Tineretea este ca un copac mic si fraged, cele mai slabe vanturi sunt furtune pentru el.” (Buchetiera de la Florenta de Vasile Alecsandri)
 58. „In viata trebuie sa alergi si dupa mingile pe care nu esti sigur ca le prinzi.” (Simple introduceri la bunatatea timpului nostru de C-tin Noica)
 59. „In acest punct se despart drumurile oamenilor, adica daca vrei sa dobandesti linistea sufleteasca si fericirea, atunci fii credincios, dar daca vrei sa fii un apostol al adevarului, atunci cerceteaza.” (Scrisori de Fr. Nietzsche)
 60. „Veselia omului este ca parfumul florilor: ea nu se inalta din sufletele vestede.”  (Nicolae Iorga)

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news