Internetul, un instrument excelent pentru a preveni deteriorarea cognitiva

Odata cu varsta, mintea este deteriorata si a stii sa lucreze este esential pentru a nu exista o deteriorare cognitiva care sa conduca la o dementa mult mai grava. Internetul poate fi un instrument excelent pentru a preveni deteriorarea cognitiva, in plus, un studiu indica faptul ca este benefic in special la barbati.

Internetul si tehnologia pot fi stimulente cognitive grozave.

  Odata cu inaintarea in varsta, este normal ca organismul sa slabeasca, sa devina mai fragil si anumiti factori cognitivi incep si ei sa esueze. Dupa o viata la capacitate maxima, nu este de mirare ca anumite aspecte ale corpului nostru sunt afectate de imbatranire . Pierderea memoriei sau a abilitatilor care anterior erau perfect stapanite este asa-numita afectare cognitiva, care poate fi usoara, aproape fara impact asupra vietii de zi cu zi a oamenilor, dar care, daca continua sa progreseze, poate duce la dementa. . De aceea este atat de important lucrul la sanatatea creierului si, desi poate nu pare, internetul este un mare aliat pentru prevenirea deteriorarii cognitive la varste inaintate, in special la barbati.

  Imbatranirea intr-un mod sanatos nu este ceva care se realizeaza peste noapte, este un loc de munca pe viata, de la o varsta frageda, unde dobandirea unor obiceiuri sanatoase este cheia pentru mentinerea unei stari fizice si psihice bune care sa dureze pana la varste mai inaintate. Chiar si asa, asa cum am anticipat deja, internetul poate fi un instrument fantastic in timpul batranetii pentru a imbunatati sanatatea cognitiva.

  Internetul pentru a preveni declinul cognitiv

  Multa vreme unele studii au evidentiat modul in care internetul si batranetea formeaza un tandem bun pentru a preveni deteriorarea cognitiva la varstnici, dar noutatea de acum este altceva, pentru ca, utilizarea internetului are rezultate diferite. la fiecare dintre sexe . In acest fel, rezultatele investigatiilor arata ca navigarea pe internet este mai benefica la barbati decat la femei in raport cu deteriorarea cognitiva.

  Aproape 900 de adulti de varste inaintate au fost esantionul pentru studiul care a durat sase ani . Unul dintre testele cheie ale cercetarii a fost un test neuropsihologic de atentie vizuala in care anumite puncte trebuiau conectate cat mai repede, barbatii fiind cei care l-au realizat in cel mai scurt timp. Tinand cont de utilizarea pe care ambele sexe o dau internetului, barbatii opteaza pentru cautarea informatiilor si femeile pentru comunicarea intre cunostinte, cercetatorii atrag atentia ca utilizarea diferita a internetului este cea care duce la deteriorarea la barbati sa fie mai putin.

  Stimularea memoriei: esentiala

  A ramane activ este cheia pentru a evita declinul cognitiv care poate duce la stadii mai avansate de dementa in viitor. Da, cercetatorii stabilesc ca nu toate activitatile mentale devin benefice sub acest aspect, mai degraba doar acelea in care se cere o anumita solicitare la nivel cognitiv si in care se invata ceva nou, cum ar fi utilizarea de noi dispozitive tehnologice cu Internet. conexiune. Acesta este exact ceea ce permite creierului sa ramana activ si sa sufere mai putine daune in timp. Invatarea noua si mentinerea mintii in functiune duce la stimularea cognitiva chiar si la o varsta inaintata, care va avea un efect benefic asupra creierului.

  Totusi, la fel cum utilizarea responsabila a dispozitivelor electronice si a internetului poate fi benefica in perioada batranetii, exista si alte aspecte complementare care nu trebuie neglijate pentru a mentine sanatatea cognitiva ideala in aceasta etapa a vietii. Unul dintre acesti factori este activitatea fizica, care nu numai ca te ajuta sa te mentii in forma, ci are si un impact asupra creierului, desi exercitiile fizice, tine minte, trebuie intotdeauna adaptate la conditiile fiecarei persoane, mai ales in acest moment al vietii. care corpul este mai delicat.

  O alimentatie buna este cheia pentru mentinerea organismului sub toate aspectele, primirea vitaminelor, mineralelor si nutrientilor necesari unei bune functionari si sanatatii. Si, desigur, interactiunea sociala constanta dintre familie si prieteni va permite sa va mentineti o sanatate mintala buna, asa ca nu trebuie sa va opriti din a vizita si de a vorbi cu cei mai apropiati.

  Evitarea deteriorarii cognitive este importanta pentru a preveni stadiile mai avansate in care dementa poate veni ciocanita si este mai dificil sa se recupereze sau sa opreasca dezvoltarea acesteia. Folosirea buna a internetului poate fi un plus pentru stimularea cognitiva la batranete, mai ales la barbati, asa ca nu ezitati sa apelati la copiii si nepotii vostri pentru a va invata ceva nou in fiecare zi si in acest fel sa va mentineti mintea activa.

  Latest news

  - Advertisement -spot_img

  Related news