Cum sa ai grija de iubitul tau suparat

Cand iubitul tau este suparat si are o zi grea, poate fi greu si pentru tine sa-l vezi suparat. Desi poate fi dificil, poti fi acolo pentru a-l ajuta si a-l inveseli. Lasandu-l sa stie ca esti acolo si mangaindu-l, il poti ajuta pe iubitul tau sa vada ca iti pasa.

Daca nu stii cum sa ai grija de iubitul tau suparat, citeste mai jos

Asculta daca vrea sa vorbeasca

Daca iubitul tau pare suparat, o modalitate de a-l ajuta este oferindu-i spatiu pentru a vorbi despre ce nu este in regula. A-si scoate lucrurile de pe piept il poate ajuta sa se simta mai bine sau sa ajunga la un fel de solutie. Ai putea spune: ,,Pari suparat, iubitule. Vrei sa vorbesti despre asta? ” Daca vrea sa vorbeasca, asculta-l fara sa-l intrerupi . Nu intrerupe si nu te grabi in incercarea de a rezolva problema. Doar asculta-l.

Valideaza- i sentimentele

Unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care i le poti oferi iubitului tau este sentimentul ca intelegi sau ai simpatie pentru ceea ce se intampla in viata lui. Validarea inseamna pur si simplu ca il anunti ca ceea ce simte este bine. Mai intai, lasa cuvintele sale sa-ti indice cum se simte. Asculta afirmatiile despre sentiment, cum ar fi ,,Nu stiu ce sa fac” sau ,,Sunt devastat”. Apoi, valideaza-i sentimentele spunand lucruri de genul: ,,Aw, imi pare foarte rau ca s-a intamplat asta. Are sens ca esti atat de confuz „sau,, inteleg complet de ce te simti atat de zdrobit „.

Accepta-i tacerea

Chiar daca iubitul tau este in mod obisnuit tipul deschis, este posibil sa nu doreasca imediat sa discute situatia sau sentimentul. Incurajeaza-l pe iubitul tau sa vorbeasca. Cu toate acestea, daca nu este pregatit, nu apasa problema. De exemplu, daca intrebi ,,Vrei sa vorbesti?” iar el raspunde cu ,,nu”, s-ar putea sa spui ,,Bine, este in regula. Sunt aici daca ai nevoie de mine”. Nu-l ruga in mod constant sa-ti spuna ce nu este in regula daca nu are chef sa vorbeasca. Acorda-i ceva timp. Mai mult ca sigur, se va deschide.

Da-i spatiu

Nu fi surprinsa daca iubitul tau cere ceva spatiu pentru a face fata a ceea ce se intampla. Unii oameni prefera sa fie singuri cand sunt suparati. Incearca sa nu o i-ai personal – acorda-i putin timp pentru sine. Sa presupunem ca iubitul tau s-a certat cu tatal sau deoarece tatal este infidel cu o persoana noua pe care a intalnit-o pe site-ul ABCSEX.RO . Daca are nevoie de spatiu pentru a se gandi la asta, s-ar putea sa spui: ,,Iti voi oferi ceva timp singur, dar te voi verifica mai tarziu, bine?”Daca iubitul tau nu cere timp singur, atunci este probabil fericit ca esti acolo.

Incurajeaza-l sa obtina ajutor profesional daca are nevoie

Daca iubitul tau ramane suparat o perioada lunga de timp, se retrage de la familie si prieteni sau incepe sa se comporte diferit, este posibil sa aiba nevoie de consiliere de la un profesionist din domeniul sanatatii mintale. Sugereaza-i sa participe la o sesiune de terapie. De exemplu, ai putea spune: „Am observat ca nu esti tu insuti in ultima vreme. Te-ai gandit sa vorbesti cu un terapeut despre asta?” Spune-i iubitului tau ca il vei ajuta sa gaseasca un terapeut sau chiar sa il duci la programare daca are nevoie de sprijin.

Imbratiseaza-l

Atingerea fizica este o modalitate excelenta de a arata compasiune pentru iubitul tau. Daca in mod normal voi doi schimbati imbratisari, ofera una cand se simte suparat. Daca imbratisarile nu sunt obisnuite intre voi doi ar putea fi o idee buna sa intrebi mai intai. Daca este suparat pentru ca a fost concediat la locul de munca, s-ar putea sa spui ceva de genul ,,Pot sa te imbratisez?”

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news