De ce ar trebui sa mergi la baie dupa actul sexual?

Femeilor tinere li se spune adesea sa urineze dupa sex, dar este acest lucru real sau doar un mit? De fapt, ceea ce se recomanda este sa urineze dupa actul sexual vaginal sau alte tipuri de penetrare vaginala, cum ar fi jucariile sexuale. Cand o femeie urineaza dupa ce a facut sex, isi poate reduce sansele de a dezvolta o infectie a tractului urinar (ITU).

Sexul si ITU

Infectiile tractului urinar (ITU) sunt adesea asociate cu actul sexual. Cu cat faci mai mult sex, cu atat este mai probabil sa faci acest tip de infectie. De fapt, legatura este atat de bine cunoscuta incat infectiile urinare asociate sexual sunt uneori denumite „cistita in luna de miere”. Cistita este un alt cuvant pentru inflamatia vezicii urinare.

Unul dintre principalele motive pentru care se crede ca actul sexual este asociat cu ITU este ca penetrarea poate pune presiune asupra uretrei. Acest lucru poate irita uretra sau forta bacteriile sa urce in uretra si sa intre in vezica. De obicei, exista mai multe cazuri de sex si infectii urinare de la actul sexual vaginal, deoarece uretra este chiar in spatele vaginului. Cu toate acestea, au existat cercetari care sugereaza ca actul sexual anal este, de asemenea, asociat cu un risc crescut de ITU.

Infectiile tractului urinar (ITU) sunt adesea asociate cu actul sexual.

Importanta igienei intime

Exista studii care au analizat factorii sexuali si igienici pentru a vedea daca acestia ar putea fi asociati cu un risc crescut de infectii ale tractului urinar. Un astfel de factor care a fost examinat este urinarea sau urinarea in decurs de 15 minute de la actul sexual. Cele mai multe dintre studiile care au analizat urinarea dupa sex au constatat ca aceasta pare sa reduca riscul de a face o ITU. Teoria este ca pipi dupa sex poate elimina orice bacterie din uretra si o poate duce la toaleta, lucru foarte important pentru a evita acest tip de infectie.

Pe de alta parte, exista si alte studii care au constatat ca nu exista nicio relatie intre urinarea dupa sex si riscul de ITU. Desi nu s-a dovedit niciodata a fi problematic. Urinarea dupa sex poate fi neutra, dar utila pur si simplu pentru a opri nevoia de a urina, dar nu creste sau scade riscul.

Este mai putin important pentru barbati sa urineze dupa sex decat pentru femei.

Si barbatii trebuie sa mearga la baie dupa sex?

Pentru barbati este mai putin important sa urineze dupa sex decat pentru femei. Acest lucru se datoreaza diferentelor anatomice ale organelor genitale care exista intre ambele sexe. Este relativ rar ca barbatii sa aiba infectii ale tractului urinar. In general, uretra este mai lunga si asta inseamna ca bacteriile sunt mai putin probabil sa iti ajunga la vezica urinara sau sa-ti provoace o problema.

In plus, uretra in care barbatii fac pipi este acelasi tub prin care ejaculeaza. Asta nu inseamna ca este o idee rea ca barbatii sa urineze dupa sex, deloc, doar ca va fi mai putin util decat pentru femei.

Infectii ale tractului urinar

O infectie a tractului urinar este dureroasa si foarte enervanta. Daca aveti tendinta de a face multe infectii ale tractului urinar, va trebui sa va consultati medicul si sa aflati ce cauzeaza acestea, deoarece poate fi necesar sa faceti cateva schimbari simple in viata dumneavoastra pentru a reduce numarul de infectii.

Desi rezultatele nu sunt in intregime consistente, probabil ca este o idee buna sa urinati dupa actul sexual. De asemenea, este o idee buna sa ramaneti hidratat in orice moment. Consumul de apa dupa sex este un alt lucru despre care sa demonstrat ca reduce riscul de aparitie a ITU. Interesant este ca se pare ca urinarea inainte de actul sexual ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de ITU.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news