5 moduri de a profita la maximum de dormitorul tau mic

Dormitorul tau este mic? Nu te panica! Va oferim idei pentru a decora si structura, una dintre cele mai importante incaperi din casa. Exista multe moduri de a maximiza spatiul dormitorului matrimonial. Ia nota si, daca crezi ca am omis orice detaliu, nu ezita sa-l adaugi, orice idee este binevenita pentru a decora un dormitor mic .

1. Mai mult decat o noptiera

Noptiera este mai mult decat o suprafata in care poti lasa cartea la datorie; poate deveni inca un element de depozitare daca luam corect modelul. De la bun inceput, trebuie sa aiba sertare. Motiv? Acolo pot fi depozitate lenjeria intima, precum si alte obiecte mici, precum bijuterii sau o geanta de machiaj.  

2. Te-ai gandit la un pat pliant?  

Acest concept poate fi mai tipic unei camere de copii, dar de fapt, paturile pliante iti permit sa locuiesti intr-un spatiu iar noaptea sa il folosesti pentru ceea ce ar trebui: odihna. Datorita unei structuri pliabile, de exemplu, putem folosi micul nostru dormitor pentru a practica yoga , sau pur si simplu ne putem deplasa mult mai usor in jurul lui, iar aici vorbim in special de curatare. Aceasta este o varianta foarte reusita si daca locuim intr- o garsoniera de cativa metri patrati  si folosim spatiul intr-un mod versatil.  

 3. Sau pat cu un cufar dedesubt: dedesubt pot incapea paturile

Venim din a creste „in sus”, fie cu structuri care ne permit sa le compunem asa cum ne dorim, fie lasand patul paralel cu perete, dar exista un alt element spatial de care putem profita daca preferam sa lasam pat asa cum a fost si nu-l face rabatabil : spatiul care ramane dedesubt .

Acesta este „ascunzatoarea” ideala pentru textilele de casa de iarna, in special paturile si plapumele, care ar ajunge sa colonizeze intreaga garderoba. Aici trebuie sa ne ocupam de problema de igiena: cu cat totul este mai protejat, cu atat mai bine. Astfel, un portbagaj este o solutie inteligenta, dar si cutii acoperite, poate si mai manevrabile.   

 4. Profita de laturi

Un alt mod de a creste este, adica in lateral. Cum? Foarte usor: cu rafturi laterale.

Aici poti pune cartile pe care le ai in asteptare, precum si rame foto sau chiar un music player. Ramanem cu aceste modele care amintesc de stilul nordic.

 5. Decalogul pentru un dulap bine ordonat

Acest element este decisiv pentru ca ordinea sa domneasca in tot felul de spatii, mai ales daca acestea nu sunt foarte mari.  

1. Profita de compartimente si daca nu le ai adauga-le: un loc ideal pentru cravate si curele.

2. Structuri de agatat: Poate ca in timpul adolescentei ai folosit acele structuri de agatat din tesatura pentru a provoca si mai mult haos in camera ta, dar utilizarea sa matura este ca o completare in acelasi dulap. Aici pot fi amplasate tot felul de obiecte.  

3. Daca ai cutii, arata-le continutul: Este o idee buna sa le ai in partea de jos, foloseste-le pentru a depozita accesorii de iarna precum palarii, manusi si esarfe.

4. Fondul garderobei? Pastrati-l in cutii, iar daca aveti prea mult fundal (bun), le puteti stivui dupa forme si/sau culori.

5. Protejati-va hainele mai luxoase cu huse de imbracaminte.  

 6. Arbori de pantofi : Cateva perechi de pantofi pot deveni prea multi, ajung sa fie imprastiati pe podea. Profita de formele pentru incaltaminte, pentru a le avea, fie in interior, fie in afara dulapului, bine la vedere.

7. Suport pentru pantofi agatat: Acest element este foarte util pentru papucii pentru a merge prin casa sau slapi de tot felul.

8. Usile pot fi si umerase: Daca folosesti umerase interioare pentru obiecte usoare, precum camasi sau cardigane, poti profita de pana la ultimul milimetru de spatiu.

9. Umerasele multiple sunt prietenele dvs.: Sunt foarte utile pentru depozitarea mai multor fuste simultan, de exemplu, si, de asemenea, pentru blugi.

10. Si daca poti, adauga lumina: Becurile LED mici te vor ajuta sa distingi mult mai bine ceea ce ai in dulap.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news