Un bufet sau un dulap, inalt sau jos, este o oportunitate minunata de a crea cea mai frumoasa scena acasa.
De fiecare data cand trebuie sa amenajez un living sau o sufragerie cu bufet pentru un client, partea mea preferata este doar zona bufetului, deoarece poate crea un colt foarte fermecator.
De aceea am pregatit acest articol cu 26 de idei pentru a decora un bufet, astfel incat sa te inspiri si sa il decorezi pe al tau cu stil, sa profiti din plin decorativ si sa iti lasi amprenta asupra acelui colt din casa.
Sunt multe lucruri care pot fi puse deasupra unui bufet, asa ca am impartit articolul in diferite sectiuni, astfel incat sa poti merge direct la cea care te intereseaza sau sa le arunci o privire pe toate, deoarece toate ideile sunt merita.
Decoreaza o comoda cu oglinzi
Decorarea bufetelor cu oglinzi este, pentru mine, cel mai eficient, frumos si practic mod de a o face. Intotdeauna incerc sa fac asa, desi din diverse motive nu este intotdeauna posibil.
Nu conteaza daca vrei sa decorezi un bufet din lemn, rustic, clasic sau metalic, industrial, nordic sau orice alt stil.
Daca in cazul tau este, pentru ca ai un zid in spate si pentru ca iti place, felicitari. Sa vedem cateva idei si sfaturi practice pentru a decora un bufet cu oglinzi:
Cu o oglinda proportionala cu bufetul
Prima idee este cea care functioneaza cel mai bine, cel mai usor de executat, cea pe care o vedem in decorul bufetului alb din lemn deasupra acestor linii: Pune o oglinda in mijlocul bufetului.
Pentru ca aceasta idee sa functioneze, oglinda trebuie sa fie proportionala cu bufet.
O oglinda care este mai mare decat bufetul nu functioneaza si nici una foarte mica.
Priviti bine scena de deasupra acestor linii si vedeti proportia dintre fermecatorul bufet alb rustic si oglinda rotunda. Este perfect. De aceea se potriveste atat de bine.
Daca vrei o masura exacta pentru bufet, ti-as putea spune ca oglinda pe care o pui este cu aproximativ 20 sau 30 cm mai mica decat bufetul.
In acest fel, oglinda este centrata si in proportie spatiala cu bufetul, creand o scena care ochiului ii place foarte mult.
Sa vedem o alta idee de a decora un bufet cu oglinzi.
Cu o oglinda de aceeasi dimensiune ca si bufetul
De asemenea sau, cel mult, puteti pune o oglinda care sa aiba aceeasi dimensiune ca si bufetul, asa cum vedem in sala de mese cu bufet si oglinda deasupra acestui paragraf.
Retineti ca, desi oglinda de deasupra bufetului din lemn in stil nordic arata destul de bine, nu o face la fel de bine ca in exemplul anterior.
Aceasta este, pentru mine, limita. Daca oglinda este mai mare decat bufetul, atunci scena nu functioneaza.
Puteti vedea si aceste idei pentru a decora sufrageria cu oglinzi mari.
Sa continuam.
Cu oglinzi mici
Daca nu vrei sau nu poti pune o oglinda mare, poti decora si deasupra bufetului cu oglinzi mai mici.
In acest caz, in functie de masuratorile bufetului (daca este foarte lat sau scurt), acestea pot fi amplasate in diferite moduri.
Cea mai eficienta este utilizarea resursei de asimetrie. Adica, in loc sa puneti oglinda in centru si apoi sa puneti ornamente decorative de aceeasi dimensiune pe fiecare parte pentru a crea o scena simetrica, oglinda mica este asezata pe o parte, lasand cealalta parte pentru a pune poze sau orice alt element decorativ. . completati zona respectiva.
Sa ne uitam la un alt exemplu:
In acest caz, s-a folosit o oglinda mica si, dupa cum puteti vedea, a fost asezata si intr-o parte, lasand cealalta parte libera pentru a pune rafturi.
Intregul set functioneaza pentru ca este „umplut” si aproape la aceeasi inaltime. Atunci ochiul percepe echilibrul, nimic nu lipseste, nicio gaura goala. De aceea functioneaza.
Din acest motiv si pentru ca bufetul din lemn sculptat cu forme geometrice este spectaculos, totul trebuie spus.
Puteti face acelasi lucru, dar cu o oglinda mare:
In loc sa-l puneti in centru, poate fi pus in lateral. Aceasta idee functioneaza foarte bine daca o lampa sau un element decorativ inalt este apoi folosit pentru a „umple” acea zona pe care oglinda nu o umple.
Desi de obicei recomand sa puneti oglinda in centru pentru ca, asa cum am spus la inceput, este cea mai sigura si mai eficienta metoda, daca o puneti in lateral, se creeaza o scena mai frumoasa.
Dar nu o recomand foarte mult pentru ca pentru a-l face sa arate bine, trebuie sa fii foarte tact si sa stii ce faci, pentru ca nu merge totul.
Fotografia pe care o vedem deasupra acestor linii este decorata de un stilist profesionist si de aceea totul functioneaza de minune.
Sa vedem o alta solutie pentru a decora un bufet cu o oglinda. In acest caz, ideea este pentru cand ai un bufet foarte lat si o oglinda mica.
Dar daca nu vrei sa pui o oglinda mai mare, pentru ca ai una pe care o iubesti si vrei sa o folosesti, poti decora bufetul cu mare stil folosind oglinda ca si cum ar fi un tablou sau o alta piesa decorativa, in loc de asa ceva. o oglinda.
Pentru a face acest lucru, in loc sa il asezi pe perete, sprijini-l pe piesa de mobilier, de parca ar fi doar un alt element decorativ, si in felul acesta il vei integra perfect, chiar daca este mic si disproportionat fata de bufet.
Desigur, pentru ca acesta sa functioneze, trebuie sa adaugati mai multe elemente decorative deasupra bufetului, astfel incat sa completeze scena si ochiul sa perceapa echilibrul si armonia in ansamblu.
Acum sa vedem cum sa decoram un bufet cu tablouri.
Decorati un bufet cu tablouri
Dupa oglinzi, tablourile sunt elementele decorative pe care imi place cel mai mult sa le folosesc pentru a decora bufetele.
Tablourile au un avantaj fata de oglinzi si anume ca sunt mai versatile, deoarece vin in multe dimensiuni diferite, precum si sunt mai decorative, deoarece pictura in sine poate spune multe prin continutul sau, adaugand valoare decorativa intregii scene. . Mult mai mult decat o oglinda.
Iata cateva idei si sfaturi:
Decorati bufetul cu un tablou mare
Prima idee sau solutie pe care as recomanda-o pentru eficacitatea ei este folosirea unui tablou mare care sa fie proportional cu bufet.
Este la fel cum am vazut cu oglinda.
Daca avem un tablou mare cu o proportie buna fata de bufet, adica unul nu prea mic, dar nici prea mare, atunci avem 80% din treaba facuta.
Pur si simplu asezati-l in centrul bufetului pe perete si apoi decorati partile laterale cu cateva elemente decorative destul de potrivite cu stilul decorativ al casei dvs.
Daca aveti o poza prea mare, poate functiona si ea, dar in loc sa o puneti pe perete, o puteti pune sprijinita de bufet:
Poza pe care o vedem mai sus este mare. Este inca in proportie buna cu bufet si ar putea fi instalat perfect pe perete.
Dar o lovitura sigura atunci cand tabloul este mare, mai ales in varf, adica in verticalitatea lui, este sa-l asezi sprijinit de bufet.
Desi acest mod este practic o lovitura sigura, nu inseamna ca nu poti agata tabloul pe perete:
Dupa cum puteti vedea, arata si grozav.
Dar nu vreau sa-mi ciupesc degetele recomandand aceasta varianta, pentru ca desi vedem ca acolo functioneaza foarte bine, daca cadrul pe care il aveti este ceva mai mare decat cel pe care il vedem in imagine, probabil ca ar fi prea inalt si nu ar arata atat de bine.
Prin urmare, pentru a fi in siguranta, recomandarea mea este sa o pui sprijinita de mobilier.
Dar mai intai poti face un lucru: Incearca.
Spune cuiva sa te ajute.
Spune-i sa ia tabloul si sa il tina de perete ca si cum ar fi instalat pe el si sa vezi cum arata. Vezi daca este prea mare, sau iese prea mult in evidenta, daca pastreaza sau nu proportia etc.
Daca vezi ca arata bine, continua si atarna-l de perete. Daca nu arata bine sau nu va place, atunci il sustineti pe mobila, asa cum vedem mai jos si am vazut mai devreme:
In ciuda faptului ca este un tablou mare, chiar mai inalt decat bufetul in sine, atunci cand este asezat pe bufet se integreaza perfect, iar inaltimea sa este ascunsa.
Stiti ca un alt element al acelei scene face ca tabloul sa se potriveasca bine in bufet, in ciuda faptului ca este un tablou foarte inalt? Planta.
Datorita plantei care are aproape aceeasi inaltime cu pictura sprijinita pe dulap, da sens intregului.
Daca planta nu ar fi acolo, inaltimea tabloului ar iesi mult mai mult in evidenta si ar putea arata rau. Dar cand adaugi planta, totul are sens.
Pune doua tablouri
O alta idee care imi place foarte mult datorita eficientei si puterii decorative pe care o are este aceea de a folosi doua tablouri pentru a decora bufetul.
Acestea pot fi fie sustinute pe el, asa cum vedem in bufetul din lemn de nuc inchis la culoare cu picioare de metal negru deasupra, fie asezate pe perete.
Fiind doua tablouri, ne putem juca atat cu locatia, cat si cu continutul lor, intrucat putem crea contrast intre ele punand tablouri cu culori sau nuante diferite, sau combinandu-le, punand tablouri asemanatoare, de parca ar fi un diptic, asa cum vezi. de mai sus.
Primul lucru pe care l-as recomanda este sa le puneti in centrul bufetului. Desigur, chiar si tablourile, chiar daca sunt doua, trebuie sa fie proportionale cu bufet, altfel nu ar arata nici bine.
Dar, desi primul lucru pe care il recomand este sa le pui in centru, nu inseamna ca trebuie sa mearga mereu acolo, poti crea si o scena asimetrica punandu-le deoparte, asa cum vedem mai jos:
Daca apoi adaugati un element decorativ deasupra bufetului care este inalt si „umple” golul lasat de tablouri, atunci rezultatul este garantat.
Retineti ca, pe langa veioza de deasupra bufetului din lemn cu picioare de metal negru, aceasta „umple” golul lasat de tablouri, este si planta care are aceeasi inaltime cu veioza care face toata lucrarea. , adaugand inaltime si simetrie intregului.
Pe langa plantele inalte pentru a crea armonie in ansamblu, te poti baza si pe un alt element: Pe mobilierul alaturat.
Uitati-va bine la aceasta scena pe care o vedem mai sus cu un bufet frumos din lemn alb si o poza in nuante de albastru.
Un tablou mare a fost plasat in dreapta bufetului, lasand o zona goala, care a fost umpluta cu o vaza de iarba inalta de pampas. Si este minunat.
Dar nu trebuie sa uitam de fereastra inalta pe care o vedem langa ea, care este si de vina pentru ca intreaga scena sa functioneze. Daca nu, de ce crezi ca au pus-o in fotografie?
Sa ne uitam la un alt exemplu pentru a vedea ca ceea ce spun eu este adevarat:
In acest celalalt bufet din lemn, acesta a fost decorat cu doua tablouri relativ mari care au fost puse deoparte, lasand o alta parte a bufetului goala, fara umplere, in care s-a asezat o vaza frumoasa care sa se potriveasca cu culorile tablourilor. cu iarba de pampas, iar pe unele carti sa-i dea inaltime mai mare.
E bine, da. o face.
Dar totul functioneaza mai bine datorita unitatii inalte de rafturi albe si lemn din dreapta.
Prin aceasta nu vreau sa spun ca trebuie sa adaugati o planta inalta sau o piesa de mobilier inalta pentru a umple acel gol. Ce vreau sa spun este ca daca o faci, arata mai bine.
Dar daca nu, atata timp cat totul este in proportie si armonie, va arata si bine.
Langa bufet nu exista planta, mobilier sau orice alt element decorativ, are doua tablouri si ambele sunt in stanga, iar rezultatul este foarte bun, nu?
Daca pe ea s-ar fi pus o planta de aceeasi inaltime cu pozele din dreapta, ar fi fost mai bine? Da, ar fi fost mai bine. Dar nu este nici esential, nici obligatoriu.
Si pentru bufete mici?
Bufetele mici, precum cel pe care il vedem chiar mai sus, pot fi, de asemenea, decorate cu stil grozav folosind picturi.
Dar o regula care nu esueaza este sa pui o singura poza, fie pe perete, fie sprijinita de bufet, adica proportional cu bufet.
Nu fi prea mare, nici prea mic.
Si il puteti pune atat in format orizontal, asa cum vedem deasupra acestor linii, cat si in format vertical, asa cum vedem chiar mai jos:
O alta idee pe care o putem folosi pentru a decora un bufet este urmatoarea:
Este vorba de a pune pe perete o galerie mare de tablouri si fotografii, atat de multe incat nu mai conteaza ce pui pe bufet.
Punand atat de mult accent pe decorarea peretilor bufetului, decorarea bufetului aproape ca ocupa un banchete din spate, asa ca nu trebuie sa va faceti atat de mult griji.
Ei bine, sper ca v-au ajutat aceste idei de a decora un bufet cu tablouri sau fotografii. Acum sa trecem la un alt punct:
Decorati o comoda inalta
Decorarea unui bufet inalt sau a unui dulap inalt este ceva mai complex, dar doar pentru ca ne permite sa punem mai putine elemente, deoarece daca punem prea multe sau prea sus, scena nu arata bine. Sa vedem cateva exemple de succes ca sa te poti inspira si sa iei nota.
Decorati un bufet inalt cu tablouri sau fotografii
Chiar daca este un bufet inalt, ii putem adauga si poze si fotografii, dar, in acest caz, sfatul meu este sa nu le faci foarte inalte, altfel ar creste mult inaltimea intregului si nu ar arata. bun din punct de vedere estetic.
Un bun exemplu il vedem deasupra acestor linii, in bufetul inalt pe care deasupra a fost asezat un tablou ca principal motiv decorativ.
Dupa cum puteti vedea, nu este un tablou foarte inalt sau foarte mare. Si este minunat.
Un alt sfat pe care as vrea sa-l impartasesc cu voi daca veti folosi un tablou pentru a decora un bufet inalt este sa nu il puneti pe perete, ci sa il sprijiniti deasupra bufetului.
In acest fel tabloul, fiind in contact cu bufetul, se integreaza mai bine in ansamblu decat daca nu ar fi pentru ca era agatat de perete.
In plus, intrucat se sprijina pe bufet, inaltimea totala va fi intotdeauna mai mica decat daca am atarna tabloul pe perete.
Sa vedem mai multe moduri de a decora un bufet sau o vitrina inalta:
Cu plante
Ca si inainte va spuneam ca atunci cand trebuie sa decorez un bufet, primele lucruri la care ma uit sunt oglinzile mari si tablourile mari pentru ca arata grozav, in cazul bufetelor inalte sau vitrinelor, unul dintre primele lucruri la care ma uit. pentru a le putea decora sunt plantele.
Dar nu orice plante, ci una in special: Poto.
Poto este planta perfecta pentru a decora un bufet inalt, pentru ca il putem lasa sa creasca in latime si nu in inaltime si, de asemenea, facem o creanga sa atarne de dulap pana la pamant. Si asta, pe mobilierul inalt, arata spectaculos de bine.
Nu spun ca alte plante nu pot fi folosite, dar cea mai eficienta, pentru mine, fara indoiala, este potho.
In plus, poto-ul este extrem de usor de ingrijit si il putem cumpara cu patru pesos, asa cum se spune in mod obisnuit.
Sa ne uitam la un alt sfat pentru decorarea unui bufet inalt:
Pune cateva elemente decorative
Un bufet sau o vitrina inalta este o piesa de mobilier care are multa greutate vizuala.
Iar daca bufetul sau vitrina este deja frumoasa in sine, in realitate nu trebuie sa faci altceva pentru a decora spatiul.
Prin urmare, este o prostie sa pui multe lucruri deasupra pentru a o decora. Practic pentru ca nu ai nevoie de mult mai mult.
Asa ca daca ai un bufet inalt si frumos, sau este frumos pentru tine, nu te complica.
Adauga patru lucruri marunte care iti plac, fara excese. Nu ai nevoie de nimic altceva pentru a crea un colt fermecator.
Decorati un bufet in fata sau sub o fereastra
Aceasta este partea care imi place cel mai putin la decorarea unui bufet. Cand exista o fereastra in spatele ei care nu ne permite sa adaugam tablouri, fotografii, oglinzi, rafturi sau orice alt element deoarece nu exista perete.
Dar asta nu inseamna ca nu putem arata un decor frumos deasupra bufetului.
Primul lucru de care trebuie sa tii cont este tipul ferestrelor tale.
Daca sunt ferestre glisante sau ghilotinate, atunci ai mai multe optiuni decorative, deoarece poti pune elemente inalte si poti crea o scena la fel de frumoasa precum vedem deasupra acestor linii, unde au optat pentru resursa de simetrie si au fost doua lampi frumoase. au adaugat blaturi de masa inalte, cate unul pe fiecare parte, iar in centru un set decorativ de carti, vesela si plante.
Desi o fereastra glisanta sau ghilotina ne permite sa punem elemente inalte, deoarece oricat de inalte ar fi acestea vom putea continua sa deschidem fereastra, mai trebuie sa tineti cont de faptul ca, cu cat este mai inalta si mai voluminoasa, cu atat mai multa lumina naturala va impiedica de a intra in casa ta.
Deci, daca umpleti bufetul pana sus cu obiecte, veti bloca toata lumina naturala.
Asa ca pune putine elemente decorative, iar daca sunt din sticla sau metal, care au un efect pozitiv asupra luminii, mult mai bine.
Decorati un bufet sub o fereastra batanta
Daca ai ferestre batante, problema este mult mai complicata aici, deoarece nu poti pune nimic care ajunge la inaltimea ferestrei, altfel de fiecare data cand vrei sa o deschizi va trebui sa scoti totul.
Asa fiind, in acest caz avem o singura solutie: Puneti elemente mici care nu ajung la inaltimea ferestrei.
Pare evident, dar este singura solutie care exista si trebuie sa o spun.
Este adevarat ca elementele mici nu sunt la fel si nici nu ofera la fel de mult joc ca tablourile sau oglinzile mari si frumoase.
Dar alese cu intelepciune, aceste mici elemente decorative pot crea o scena foarte frumoasa.
Asadar, alege-i cu grija, alege-i pe cei care inseamna ceva pentru tine, daca au incarcatura emotionala, cu atat mai bine. Si puneti-le intr-un mod echilibrat. Nici multi, nici putini.
Asta va fi suficient pentru a avea un bufet bine decorat.
In plus, desi a avea bufetul in fata sau sub o fereastra este initial un handicap decorativ, putem folosi acest esec ca un avantaj, si sa profitam de fereastra ca element decorativ al bufetului, asa cum vedem mai jos:
Nu exista doar o fereastra, ci doua, dar au fost folosite atat ferestrele, cat si decalajul dintre ele, precum si draperiile, astfel incat totul sa faca parte din bufet in ansamblu, iar rezultatul este perfect.
Bufeta din lemn rustic/clasic se imbina perfect cu textilele de in alb si barele negre pentru perdele.
Asadar, atunci cand mergi sa-ti decorezi vitrina, gandeste-te la intregul set complet: ferestre, perdele si comoda. Si decorati bufetul pe baza intregului set.
Iti va da rezultate mult mai bune decat daca ai decora bufetul ca si cum ar fi un singur „bulgar”.
Sa vedem o alta idee de a decora un bufet care are o fereastra in spate:
Decorati un bufet cu o fereastra pe o parte
Uneori, fereastra este mai ingusta decat bufetul, asa ca avem o zona in care putem folosi peretele, iar alta in care fereastra nu este.
Ei bine, in aceste cazuri, cel mai bun lucru pe care il putem face este sa tratam fereastra ca si cum ar fi o oglinda sau un tablou mare pe care il avem si apoi sa o decoram pe baza ei.
Iti amintesti exemplele pe care le-am vazut inainte despre cum sa decoram un bufet cu un tablou mare? Ei bine, asta ar fi la fel.
Asa ca obisnuieste-te cu ideea ca ceea ce ai acolo nu este o fereastra independenta, ci inca un element care face parte din decorul salii si decora pe baza acelei idei, asa cum au facut in bufetul pe care il vedem mai sus. 3